Nové predvádzacie centrum ABUSu

Publikované: 23. apríla 2024

Popredný svetový výrobca žeriavovej techniky ABUS Kransysteme GmbH otvoril v lete minulého roka na mieste svojho sídla v Gummersbachu nové predvádzacie a školiace centrum, ktoré nazval jednoducho „KranHaus“.

V hlavnej hale môžu návštevníci na ploche 1650 m2 na vlastné oči vidieť z bohatého portfólia nemeckého výrobcu 35 rôznych typov plne funkčných mostových a ľahkých portálových žeriavov. V technickej časti sa na 800 m2 nachádza osem staníc s vystavenými komponentmi žeriavovej techniky, kde sa demonštruje a vysvetľuje ich funkcia. Návštevník sa tak môže poprechádzať vo vnútri skriňového nosníka, zajazdiť si v kabíne zavesenej na pojazde a na vlastnej koži zistiť rozdiel medzi riadením s prepínaním pólov motora a s frekvenčným meničom alebo sám ovládať lanový kladkostroj s nosnosťou až 120 ton. 

Highlightom štvorposchodovej budovy postavenej v otvorenom galériovom štýle je dvojnosníkový mostový žeriav, po ktorom je možné chodiť, v osem metrovej výške sa s ním zviesť a môcť zažiť správanie žeriavu pri svojom pohybe. Nosník žeriavu pritom slúži aj ako prechod z haly do konzultačných, pobytových a klubových miestností a gastronomickej časti.     

Na vrchnom poschodí sa nachádza školiace centrum, kde prebiehajú semináre určené pre údržbu, testovanie a montáž žeriavov Abus. Vo dvoch miestnostiach sa tu poskytujú teoretické a praktické základy pre pracovníkov údržby a servisu. Pre prácu s pohonmi a zdvíhacími mechanizmami tu sú k dispozícii pracovné ostrovy. Nastavenia a káblovanie je možné vykonávať na viacerých plne funkčných žeriavoch. 

Na „KranHaus“ nadväzujú dve nové kancelárske budovy s miestom pre 300 ľudí. Tí sa starajú o kompletnú administratívu potrebnú pre vybavenie objednávok, počnúc distribúciou, cez techniku, až po plánovanie montáží, servis a predaj náhradných dielov. 

Abus by vo svojom novom centre okrem zákazníkov rád privítal aj ďalšie cieľové skupiny. K nim patria odborníci z priemyselnej, komerčnej výstavby a intralogistiky. Na podporu renomé firmy v širšom spektre sa však uvažuje aj nad organizovaním odborných zasadnutí a rokovaní príbuzných podnikateľských sfér, školských a študentských dní, ako aj dní otvorených dverí.

kontakt

Kontakt

V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať.

Kontaktujte nás